Irena Zakrajšek

Lastnica

  • 041511621
  • irena@ranc-vihra.si
Kot majhen otrok sem preživljala poletja na kmetiji pri starih starših, navdušena nad piščanci, pujsi, kravami in še posebno nad Sokolom, belim vprežnim konjem. Občasno sem imela čast, da me je moj stari ata posedel nanj, seveda brez vsakršne opreme, bila sem v nebesih.....v zameno sem mu z orehovo vejo odganjala brenclje in muhe med delom na njivi ali travniku. Sokol se je poslovil, tekla so leta, za konje ni bilo ne časa ne denarja. Ampak, zahvaljujoč moji najmlajši, so se konji v moje življenje vrnili v mojih zrelih letih, kot velik val, ki me je potegnil in me odnesel s seboj.

Moji konjeniški začetki

Pri svojih skoraj petdesetih sem kupila svojega prvega konja: krasnega islandca, Visirja, ki je bil kot ustvarjen zame, sicer umirjen vendar pa prestrašen ob vsaki novi malenkosti, s katero se je srečal in skupaj sva pretelovadila kar nekaj akrobacij…Danes sva že oba seniorja, približno istih let, najlepše nama je, ko odjahava na teren, v gozdove, travnike, si vzameva čas, da posedim na robu gozda, moj Vis pa se posladka s travami.

V vseh teh letih ob konjih pa sem si najbolj želela, da bi jim lahko nudila lepše življenje, kot so ga imeli v najrazličnejših hlevih, kjer so bili: hrano peko celega dne in noči, svežo vodo na izvoli, čimveč prostora za gibanje in družbo sebi enakih! To so bile moje sanje in mislim, da so se nama s Katarino končno uresničile s tem, ko sva ustvarile ranč Vihra.

Hvaležna sem vsem dosedanjim oskrbnikom najinih konj, saj sem se pri njih ogromno naučila…

Contact Me