Terenska ježa: sprostitev za konja in jahača

Terenska ježa je sproščujoča tako za konja, kot tudi jahača, saj so treningi velikokrat naporni in kdaj tako mi, kot tudi konj, potrebujemo sprostitev. V okolici našega ranča je ogromno priložnosti za odlične terene po gozdnih poteh, kjer si lahko spočijemo od vsakodnevnih obremenitev in se nadihamo svežega zraka.

Sprostitev v naravi

Tako kot ljudje najdemo mir in tišino prijetno in idealno za sproščanje, predvsem v naravi, tako je tudi s konji.

Konji uživajo v terenskih ježah ali sprehodih, kjer najdejo tudi kaj slastnega za pod zob. Ker so konji živali, ki se veliko gibajo, jim raziskovanje terena, ali iskanje novih poti, v večini predstavlja zanimivo dogodivščino.
Če konj zaupa svoji čredi, ali jahaču, bo prebudil svoj raziskovalni duh in nas popeljal novim izzivom naproti.

Narava nam daje energijo

Narava sama po sebi blagodejno deluje na naš in konjski organizem in nas napolni z novo energijo za prihodnje dni.
Treningi so naporni in ponavljanje teh, vsak dan, lahko vodi v izčrpanost, tako jahačev, kot tudi konj, zato tudi našim konjičkom privoščimo, da se lahko v naravi sprostijo od napornih treningov, včasih so take ježe lahko celo bolj koristne kot redni treningi v maneži. Na terenu jahač bolje spozna značaj svojega konja, ki ob različnih okoliščinah drugače reagira, jahač pa je ob tem bolj koncentriran na konjevo gibanje.

Terenske ježe se lahko udeležijo jahači, z izpitom jahač 2.

V kolikor ne jahate redno pri nas, je potrebno pred tem opraviti vsaj še kakšno uro v maneži, da lahko presodimo, kater konj bi bil najustreznejši za vas.

Za sprehode s konjem predznanje jahanja ni potrebno, v večini je tak način namenjen otrokom in začetnikom, da se spoznajo z gibanjem konja in se zadostno sprostijo, da lahko začnemo z zahtevnejšim delom.

Za turno jahanje je potrebno vsaj osnovno znanje jahanja, zaradi varnosti jahača in konj, tak način poteka zgolj v koraku, v skupini in pod vodstvom inštruktorja.

Jahanje-sneg-vihra

Kaj vam ponujamo?

Za terensko ježo je potrebno imeti dovolj znanja, da samostojno vodimo konja. Znanje si lahko pridobite pri nas!

  • Možnost opravljanja izpita jahač 1
  • Možnost opravljanja izpita jahač 2
  • Možnost vodene terenske ježe na vašem ali najetem konju
  • Možnost vodenega sprehoda v naravi
  • Možnost postanka na našem ranču za konjenike