Šola jahanja

Šola jahanja je namenjena vsem, ki si želijo novih izzivov, tako jahačem začetnikom, kot tudi tistim, ki že imajo nekaj izkušenj. Naša šola jahanja poteka od same priprave konja za delo, do oskrbe konja po treningu, prav tako temelji na razumevanju konja in njegovi dobrobiti. Pri učenju jahanja in pri delu s konji, je pomembno, da smo vztrajni in predani.

Kaj vam lahko ponudimo?

Zavedamo se, da je monotono delo neprijetno tako konju, kot tudi jahaču, zato vam lahko ponudimo tako rekreativno jahanje, jahanje ali sprehod v naravi, kot tudi bolj resno delo.

Najbolj pomembne so osnove, zato tudi začetni koraki potekajo individualno, da se lahko vsakemu jahaču popolnoma posvetimo in trening prilagodimo.
Kasneje lahko treningi potekajo individualno ali v manjši skupini.

Druženje s konji in delo na tleh

Jahanje ni edina stvar, ki jo lahko počnemo s konji, zato na našem ranču omogočamo ljubiteljem konj in jahačem, da se naučijo poskrbeti za konja in jim kdaj tudi prisluhnejo, jih opazujejo njihovo obnašanje v čredi in med ljudmi.

S konji delamo tudi vaje na tleh in vas naučimo osnov lonžiranja in oskrbe konj.

Šola jahanja je namenjena vsem, ki si želijo spoznati konje, življenje in delo z njimi ali se naučiti jahanja.
Vabljeni otroci in odrasli, starejši od 4 let.

Pri nas se vsakemu posamezniku posebej posvetimo in prilagodimo način dela, da vam ustreza. Z izražanjem svojih občutkov in dvomov lahko pridemo do skupne rešitve in premagamo vse ovire!

Na ranču imajo posamezniki priložnost, da konje zgolj opazujejo in sami narekujejo tempo stopnjevanja, kot jim ustreza, da pridemo varno in uspešno do zastavljenega cilja.

Naš cilj je, da ustrežemo vašim željam in vas usmerimo na jahalno pot, na kateri bi rad delali in jo izboljševali. Želimo, da se ob konjih počutite prijetno in še zlasti, da se konji počutijo prijetno v vaši družbi.

Naš namen je vsakega jahača, konjeljubca ali konjarja podučiti o odgovornostih do konja, približati konjski svet z razumevanjem in spoštovanjem do živali.

131989092_224069625961409_7808249743751809003_n

Kaj vam nudimo?

Glede na želje in sposobnosti posameznika prilagodimo naše jahalne ure, oziroma ure dela s konjem. Nudimo vam:

  • Jahanje za otroke (4-8let)
  • Sprehod v naravi (4+ let)
  • Začetna jahalna šola (8+ let, naučimo se osnove komunikacije in jahanja konj (hod, osnove v kasu))
  • Nadaljevalna jahalna šola (8+ let, naučimo se naprednega jahanja konj (kas, osnove v galopu))
  • Dresurno jahanje
  • Preskakovanje ovir
  • Terensko jahanje
  • Osnove dela s konjem na tleh