Oskrba konj

Konji na našem ranču živijo v aktivnem hlevu. Prizadevamo si za čimbolj zdrav, konju prijazen in naraven način življenja. Omogočamo jim veliko gibanja po različnih površinah, čredno življenje, kvalitetno prehrano skozi ves dan, ustrezne vitaminsko-mineralne dodatke,…

Mi jim dovolimo biti konji! ❤

Aktivni hlev

Aktivni hlev je približek 'življenju divjih konj, ki še vedno živijo v naravi', je način, ki udomačenim konjem ponudi možnost bivanja, ki spominja na njihov naraven habitat.

V naravnem okolju imajo konji veliko razgibanega prostora za gibanje, tako želimo tudi udomačenim konjem omogočiti čim več aktivnosti v izpustu skozi ves dan.
Poleg tega, mora aktivni hlev omogočiti tudi prostore namenjene počitku, različne
postojanke s hrano, prostor za okrevanje in primerno zavetje pred neugodnimi
vremenskimi vplivi.

V naravnem okolju, konji potrebujejo velik, razgiban teren. Vsak konj bi moral imeti možnost gibanja na pašniku ali v izpustu skozi cel dan. Poleg prostora, mora aktivni hlev vsebovati tudi podlage namenjene počitku, različne postojanke za hrano, prostor za okrevanje in primerno zavetje.

Cilj aktivnega hleva

Prvotni cilj aktivnega hleva je neposredno vplivati na zdravje in stabilnost - tako
psihičnih kot tudi fizičnih - naših konj. Je idealna preventiva pred mnogimi boleznimi in neželenimi vedenji, katera pretijo udomačenim konjem, ki so prisiljeni živeti v boksih ali na majhnih površinah ali prav tako škodljivih, s sladkorjem prenasičenih, travnikih.
Aktivni hlev znatno zmanjša tveganja za nastanek laminitisa, kolik,
sindroma zakopitnice, PPID (cushingov sindrom) in ostalih neželenih stanj, ki so v veliki meri posledica nenaravnega načina življenja in prehrane.

Prav tako konjem omogoča podoben način hranjenja kot v naravi in z veliko gibanja!

Konji imajo skozi cel dan na razpolago kvalitetno seno, svežo vodo, ki je pozimi ogrevana, solni kamen, vitaminsko-mineralne dodatke, čiščenje izpusta dvakrat dnevno, veliko raznolikih sprehajalnih površin, zavetje pred neugodnimi vremenskimi razmerami, pašne površine, družbo drugih konj, konjska kopalnica, urejeni privezi pod streho.

Urejeni skupni prostori: WC s kopalnico, sedlarna, čajna kuhinja, prijeten prostor za druženje, parkirišče, prostor za shranjevanje konjskih dodatkov.

Iz ranča se razprostira prelep pogled na Muljavsko dolino z okoliškimi griči in hribi, na katerih si lahko spočijete svoje oči in za nekaj časa pozabite na vsakdanje skrbi.

V neposredni bližini ranča pa se nahajajo gozdovi, v katerih so urejene gozdne poti, kot nalašč za ljubitelje terenske ježe.

  • Zunanja maneža 20x60m
  • Uporaba kavalet in stojal za ovire
  • Možnost najema piknik prostora
  • Možnost organizacije dodatnih storitev (veterinarskih, korekcije zob, spodrezovanja kopit, masaž, treningov, seminarjev,…)

Pri nas so tudi dobrodošle vse živali, ki ne preganjajo drugih in so socializirane in vzgojene. 😊

Imamo tudi svojo prikolico za prevoz konj, ki je vedno na voljo, za nujne primere ali za prevoz konj iz ali na drugo lokacijo. Prikolico si lahko izposodite ali pa vam prevoz uredimo mi.

IMG_5002

Zakaj izbrati nas?

Naš cilj je, konjem približati njihovo naravno življenje, saj nam je na prvem mestu njihov dobrobit in dobro počutje.

  • Prizadevamo si za dobrobit konja, ter zmanjšanju tveganj za nastanek neželenih vedenj in bolezni
  • Konji so nam na prvem mestu, zato jim nudimo le najboljše
  • Upoštevamo tudi želje lastnikov in se trudimo prilagajati posameznikom, v okviru možnosti
  • Možnost tudi dodatne oskrbe po dogovoru
  • Možnost oddaje konja v najem jahaču ali šoli jahanja
  • Smo le streljaj oddaljeni od Ljubljane