Pogosta vprašanja

V kolikor imate vprašanje, lahko preverite, katera vprašanja so bila najpogosteje postavljena, morda med njimi najdete odgovor, ki ga iščete.

Seveda, pri nas poskrbimo za vaše konje, kot bi bili naši. Lahko nas pokličete ali še bolje, nas obiščete, si osebno ogledate, če vam in vašemu konju naš princip ustreza, mi pa se bomo v največji meri potrudili ugoditi vašim/konjskim željam.

Prilagodimo se vsakemu posebaj, treninge in ure jahanja prilagodimo vsakemu posamezniku in skupaj najdemo tempo učenja, ki je najbolj primeren. Za malo mlajše nudimo sprehode in krajše urice dela s konji.

Priporočljivo je, da prinesete svojo (kolesarsko) čelado, obutev in oblačila čim bolj oprijeta in udobna. Glede na letni čas se je pač potrebno prilagoditi s toplo bundo ali lahkim oblačilom.

Seveda, pogovorimo se o vašem znanju, preverimo in obnovimo vaše znanje ter nato s treningi nadaljujemo, kjer se ostali.

Pri nas lahko vzamete konja v najem ali pol najem, kar pomeni, da skrbite za konja kot da je vaš in tako ugotovite, da bi želeli imeti svojega konja ali pa, da je to za vas morda preveč obremenjujoče. V kolikor se odločite za nakup konja, vam pri tem lahko pomagamo in svetujemo.

Splošna vprašanja

Priporočamo, da čimprej pokličete  za željen termin in skupaj najdemo ustrezen datum in uro.

Prvi koraki se lahko pričnejo, ko imajo otroci dovolj razvito ravnotežje, da se obdržijo na konju, torej nekje od četrtega, petega leta naprej, za malo bolj resno delo pa je priporočljivo, da je otrok star vsaj 8 let.

Seveda! Nikoli nismo prestari, da se naučimo nekaj novega!

Pri nas se lahko naučite osnov oskrbe konj, komunikacije s konji, lahko jih zgolj opazujete, njihove medsebojne odnose in spoznavate odnos človek-konj. Nudimo vam delo na tleh s konjem ali pa prijetno preživet čas v družbi konj, na svežem zraku.

Pogostost obiskov je odvisna od vaših ambicij. Priporočljivo je vsaj enkrat tedensko, z enodnevnimi premori med treningi. Še vedno pa se lahko med treningi, ko le ti niso na urniku, odločite za delo s konjem na tleh ali pa terensko ježo.