Osnovni podatki

  • Ime konja: Flora
  • Pasma: Toplokrvni križanec
  • Lastnik: Irena Zakrajšek
  • Datum rojstva: 07.07.2017
Flora je prišla k nam kot mlada, komaj ujahana kobilica, ki je že delala z otroci, večinoma pa je svoj čas preživela na prostranih pašnikih in v krajših terenskih ježah. Ima nežen in igriv karakter, željna sodelovanja in vsak dan nas preseneča z novimi igrivimi idejami.
20211005185842_IMG_7446

Več o konju

Flora je mlada kobila, ki izvira iz Hrvaške. Njenega točnega izvora ne vemo. Je simpatična in izredno pametna, nam popestri vsak dan vedno z novimi idejami in preizkušnjami, hkrati pa je zelo nežna in ima rada človeško bližino in sodelovanje. Flora je odlična sopotnica nekomu, ki je vztrajen, si želi novih izzivov, hkrati pa se skupaj naučiti novih stvari, tako o konjih kot tudi o sodelovanju.

O pasmi konja

Florinega točnega izvora ne vemo, ima močno telesno konstitucija, ki ji omogoča stabilnost in suverenost, iz česar lahko predvidevamo, da je mešanka s hladnokrvnim konjem, po drugi strani pa je izredno agilna, kar kaže na mešanje krvi s toplokrvnim konjem. Flora je tako perspektivna za nižje nivoje v športu, kot tudi uživanje v terenskih ježah, saj so njeni hodi izredno mehki.