Osnovni podatki

  • Ime konja: Lubica
  • Pasma: Norik x Paint
  • Lastnik: Sonja Kosanc
  • Datum rojstva: 04.05.2016
Lubica je križanka med Paint horse in Norikom, je kobila, ki ima svoje mesto, saj ima svojo voljo in potrpljenje. V čredi si je ravno zaradi tega priborila visok položaj, saj se ne umakne vsakomur, niti se ne obremenjuje z nikomer. Zelo uživa v sprehodih po terenu, ter učenju novih stvari. Drugi konji jo dojemajo kot varno točko, obrambni ščit, ker se Lubica enostavno ne obremenjuje z nepomembnimi stvarmi. Sama je precej nekonfliktna, rada ima ljudi, z njimi tudi zelo dobro sodeluje, je umirjena in premišljena. Najraje pa se povalja v najbolj blatno lužo.
IMG_5457

Več o konju

Lubica je prisrčna kobila, izredno atraktivne barve in nežnega pogleda. Pripeljana je bila od rejca v trening, kjer je Sonji ukradla srce in tako se je njuna skupna pot začela. S svojo posebno obarvanostjo popestri našo čredo, kjer si je priborila visok položaj. Lubica je svoje ime pridobila zaradi posebnega in prikupnega karakterja. Je izredno učljiva in dojemljiva, zato tudi zelo rada sodeluje pri delu in se hitro nauči novih trikov.

O pasmi konja

Lubica je križanka med paintom, po očetovi strani in norikom po mamini strani.
Svoj obarvan kožušček je dobila po očetovi strani. Paint horse izvirajo iz pasme Quarter horse in so bili narejeni za delo na kmetijah, kot je lov in pregon goveda, zato so tudi konstrukcijsko zelo močni in stabilni konji, hkrati pa so hitri in gibljivi. Paint horse so se kasneje spremenili v vitkejše a vseeno močne konje in jih danes marsikje lahko zasledimo ne le v športnih western disciplinah, ampak tudi v angleškem športu.

Po mamini strani, je Lubica dobila močno konstrukcijo in svoj umirjen karakter. Noriki so bili kot konji hladnokrvnega tipa, njihovi hodi so izdatni. Po izgledu bolj spominjajo na težko toplokrvno pasmo, saj je daljši in elegantnejši, noge pa vseeno ostajajo močne in kompaktne. Zaradi mešanja Andaluzijske krvi so ti konji velikokrat pegasto obarvani.