Osnovni podatki

  • Ime konja: Visir vom Surtmann
  • Pasma: Islandski konj
  • Lastnik: Irena Zakrajšek
  • Datum rojstva: 07.05.2001
Vis je car našega ranča. Je naš senior, prijazen, prikupen konjiček z zlatolaskino grivo in repom. Vis s svojo nežno osebnostjo osvoji vsako srce. Je rahlo plašen, zato je okoli njega potrebno stvari delati počasneje in z občutkom, je nekoliko bolj nezaupljiv do moških zaradi prejšnjih slabih izkušenj.
Visir-islandski konj

Več o konju

Vis je bil pripeljan iz Avstrije kot 7 letni konjiček, lisičje barve. Vis je zelo zaščitniški konjiček, od tod mu tudi ime. V Avstriji so ga uporabljali kot šolskega konja in konja namenjenega za terensko ježo, pri nas pa je Vis bil zgolj kot terenski konj in konj, ki je kdaj kakšnega otroka popeljal na sprehod.

O pasmi konja

Vis je islandski konj. Islandski konji imajo posebnost, za razliko od večine ostalih konj, imajo še dva dodatna hoda; tölt in pas. Pas pri terenski ježi ni zaželen, saj veliko pasa negativno vpliva na konja in njegovo telo, zato se trudimo, da z jahači osvojimo kas, s katerim konju omogočijo pravilno gibanje z jahačem na hrbtu.

Islandski konji so za samo ježo bolj zahtevni, vendar so odlični terenski konji, saj so manjši in močnejši. Njihovi hodi v večini niso izdatni, zato je ježa na njih bolj udobna in jahaču prijazna.